tisdag 15 mars 2011

Motion 30:2011. Sommartid en månad tidigare

Motionär: Mats Flodin, Centerpartiets Innerstadsavdelning, Stockholm

För att utnyttja dagsljuset mer bör sommartid börja redan en månad innan vårdagjämningen liksom den nu slutar en månad efter höstdagjämningen. Det innebär också att sommartiden ökar från sju till åtta månader vilket ger bättre likformighet i kalendern. Detta system råder redan i USA. Europa kommer troligen att ansluta sig med tiden.

Utifrån ovanstående yrkar jag:

– Att Centerpartiet verkar för att sommartid inför redan från månadsskiftet februari/mars varje år, företrädesvis vid samma datum som detta sker i USA och andra europeiska länder.

– Att Motionen sänds vidare till riksstämman.

– Att Motionen sänds till Centerpartiets riksdagsgrupp.

Mats Flodin

Centerpartiets innerstadsavdelning, Stockholm

1 kommentar:

  1. Ursäkta men det var verkligen det absolut mest idiotiska förslag jag nånsin hört gällande sommartiden. Räcker det inte med att vi Svenskar har plågats av er politiker i över 30 år nu med detta fullständigt löjliga påfund?? Jag som är väldigt morgontrött får rejäla problem att kliva upp på morgonen tackvare detta. Och att vi sen skall ha kvar eländet tills sista månaden i oktober gör mig väldigt arg. Vill man gå upp en timme tidigare så skall det vara frivilligt. Och centern undrar varför man tappar röster.....

    Jag anser att det snarare är så att Sommartiden borde avskaffas! Struntsamma om vi nu har undertecknat ett direktiv.Riv upp detta! Ingen av er frågade som vanligt folket vad vi tyckte. Dessutom är det nu vetenskapligt bevisat att Sommartidsomställningen är ohälsosam för den mänskliga kroppen. Sverige är ett land som har vinter en stor del av året och det är sjukt att fast vi fortfarande har snö så skall vi tvingas till sommartid. Vi borde återgå till vintertid året om. Avskaffa sommartiden nu!!
    MVH Ilsken väljare.

    SvaraRadera