tisdag 15 mars 2011

Motion 19:2011. Avskaffande av allmänna helgdagar

Motionär: Avdelningsmotion - Stureplanscentern

I det mångkulturella samhälle vi älskar och är en del av, är det viktigt att människor får chansen att fira de dagar som är kulturellt viktiga för dem, oavsett om det är julafton, det kinesiska nyåret eller karnevalen i Rio de Janeiro. Gemenskap är inte något man skapar genom statliga direktiv, utan något som skapas i mötet mellan människor. Att ha en stat som har nationella helgdagar är en signal om att vissa sätt leva sitt liv är bättre än andra. Det är icke upp till en stat att ha åsikter om när medborgarna ska känna stolthet för staten eller vid vilka högtider medborgaren ej bör gå till arbetet. Firandet av staten och nationen eller religiösa högtider är något som medborgarna frivilligt ska organisera, sprida och ta del av.

Rätten till rekreation och firandet av högtider är något positivt och är en naturlig och viktig del av vårt samhälle. Staten lägger sig inte i hur och var vi firar våra traditioner och bör inte heller lägga sig i när vi firar våra traditioner.

När människor vill vara lediga är upp till varje enskild individ och avtalad ledighet bör göras upp mellan arbetsgivaren och arbetstagaren utan direktiv från staten.

Därför yrkar vi

– Att Centerpartiet verkar för att avskaffa lagen om allmänna helgdagar

– Att Motionen sänds vidare till Centerpartiets riksstämma

Avdelningsmotion

Stureplanscentern

1 kommentar:

  1. Detta måste vara ett skämt?
    Om inte så är det nog dags för dig/er att fundera lite på vilka ni tror er företräda!

    SvaraRadera