torsdag 22 januari 2009

Säker cykel-/gångväg med trafikljus hela Svartlösavägen fram till Herrängens skola

Jag föreslår att Svartlösavägen förses med en cykel- och gångbana, samt trafikljus.
Cykel-/gångbanan bör starta vid Långsjön och sträcka sig fram till Långbrodalsvägen. Idag är det en smal vägsträcka, med enbart en dålig trottoar. Utrymmet vid sidan av vägen är tillräckligt för att skapa cykel-/gångväg.
Trafikljus behövs i korsningen Svartlösavägen/Långsjövägen, Svarlösavägen/Långbrodalsvägen och Svartlösavägen/Tornfalksvägen. Detta kan vara trafikljus som tänds enbart då någon trycker på knappen och vill över.

Trafiken på denna sträcka är relativt stor med cyklister, gående skolbussar, buss 141 samt många föräldrar på väg till E4.

Vi är ett antal föräldrar som varje dag följer våra barn från Långsjöhöjden till Herrängens skola. Vi märker då hur osäker denna skolväg är för yngre barn att ta sig själva, gående eller med cykel, trots ett ganska kort avstånd. Med dessa förhållandevis enkla åtgärder skulle barnens skolväg kunna bli säker.
En annan fördel är att man binder samman cykelstråket Stambanevägen - Långsjön - Svartlösavägen (Huddinge kommun och Stockholms kommun).

För att få en säker skolväg för till Herrängens skola för de barn som använder sig av den del av Svartlösavägen som startar vid Långsjön, yrkar jag på:

- att Svartlösavägen kompletteras med gång- och cykelbana ända från korsningen Långsbrodalsvägen fram till Långsjöns västra ända.

- att trafikljus sätts upp i korsningarna Svartlösavägen/Långsjövägen, samt Svartlösavägen vid rondellen som går in till Tornfalksvägen.



Jessica Lind
Medlem i Brännkyrka C-avdelning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar