måndag 26 januari 2009

Förbättring av Essingeleden

Essingeleden är en väg som ger möjlighet för tiotusentals fordon att dagligen transportera sig genom Stockholm. Men den har stora mörka svagheter som går ut över alla Stockholmare som bor längst bron. Essingeleden ger ifrån sig högt trafikbuller och vägbrus alla minuter året runt. Det går inte att promenera i något område som bron ligger vid utan att höra och störas av allt trafikbuller. Trafikbullret har kvävt fåglarnas visslande och det är ingen njutning att ha ett fönster öppet, pågrund av Essingeledens tunga trafikbrus.

Essingeledens trafik släpper ut oerhört mycket avgaser och förgiftar luften i Stockholm. Vi drar hela tiden i oss andetag och fyller våra lungor med avgaser. Se bara på fönstren i Stockholms bostadshus, de blir smutsiga bara några dagar efter dem blivit putsade! Detta beror på den förorenade luften. Detta kan vi inte tillåta. Vi måste agera! Vi kan och vi skall agera för att Stockholms alla invånare ska få andas så ren luft som möjligt. Man kan inte välja om man skall andas, men vi kan välja att göra allt för att förbättra luften vi andas. Stockholm är en av världens vackraste städer och det är en skam att vi inte kan njuta av den.

Jag yrkar

Att Stockholmscentern arbetar för isolering av oljudet från Essingeledens tunga trafik.

Att Stockholmscentern skall verka för att Essingeleden däckas över, och att avgaserna tas om hand och renas i största möjliga mån.

Att det på Essingeledens överdäckning byggs bostäder och rekreationsområden.

Edwin L Nordström
Stockholms CUF

2 kommentarer:

  1. Det här var det bästa som skrivits sedan John Stuart Mill skrev boken On Liberty!

    SvaraRadera
  2. Detta inlägget kunde lika gärna
    handlat om västkustvägen i Varberg/PF

    SvaraRadera