fredag 23 januari 2009

Ge varje skolelev en digital anslagstavla

I forskarvärlden är det en självklarhet att lärande är en skapande grupprocess och att alla delar information med varandra för att gemensamt kunna utforska världen. Internet har gett forskare över hela världen en fantastisk hävstång för lärande.
Morgondagens Sverige är i huvudsak ett informationssamhälle där samarbete via nätet är avgörande för att lära sig och förstå världen vi lever i.

Jag föreslår att alla elever får tillgång till en effektiv och användarvänlig webbplats där de kan lägga ut egna dokument och utforska varandras skolarbeten. Det stärker elevernas förståelse för nätet, ger dem möjlighet att dela med sig av sina insikter, att bygga vidare på varandras insatser och få kontakt med andra som studerar på samma nivå.

När dagens elever når vuxenlivet om tio-femton år kommer världen se annorlunda ut och skolan handlar om vilket samhälle vi vill leva i. Effektiva samarbeten bygger på empati och ansvarstagande vilket är grunden för alla starka samhällen.

Jag yrkar

att Centerpartiet verkar för att varje elev i grundskolan och gymnasiet ska få en digital anslagstavla där de kan dela med sig av sina kunskaper och kommunicera med elever och lärare i hela landet

att motionen skickas vidare till Centerpartiets riksstämma

att motionen bifalles i sin helhet

Rikard Linde
Södermalmscentern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar